Naslovna » Izlasci » Izložbe » U OŠ „1.300 kaplara“ izložba „Družimo se humano“

U OŠ „1.300 kaplara“ izložba „Družimo se humano“

U Osnovnoj školi „1.300 kaplara“ (Pančina 1) na Zvezdari u subotu, 2. juna, od 10.00 do 19.00 održaće se izložba Lego kockica i Transformers akcionih figura pod nazivom „Družimo se humano“. Cena ulaznica je 100 dinara, a sav prihod od izložbe namenjen je lečenju malog Koste, učenika te škole.

U okviru Lego postavke biće izložene diorame sa temama epske fantastike, pirata sa Kariba, Divljeg Zapada, gradskog života, naučne fantastike i Ratova zvezda, kao i brojne pojedinačne kreacije članova kluba. U okviru Transformers postavke biće prikazano preko 150 figura iz kolekcija članova kluba, od originalnih igračaka iz 1984. godine do najnovijih modela za kolekcionare. Specijalni učesnik izložbe je Škola za nove tehnologije „Politehnika“ koja će predstaviti lego robote, a pozivamo i sve ljubitelje lego kockica da na izložbu donesu svoje kreacije.

Izložbu organizuje prvi Lego klub u Srbiji – klub „Skockani„, koji je osnovan 2010. godine i do sada je priredio već četiri izložbe (dve u Novom Sadu i dve u Beogradu) u saradnji sa prvim Klubom ljubitelja Transformersa – „TransFans Srbija“, osnovanim 2011. godine. (Beoinfo)