Naslovna » BG servis » Ugrožena Muzička fontana u Tašmajdanskom parku

Ugrožena Muzička fontana u Tašmajdanskom parku

Nepoznate osobe sipale su deterdžent u Muzičku fontanu koja se nalazi u Tašmajdanskom parku.

Ekipe JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ su odmah po prijavi izašle na teren i utvrdile stepen oštećenja elektro i mašinske opreme. U toku je ispiranje i sanacija jedne od najlepših beogradskih fontana, zbog čega ona neće raditi do daljnjeg, saopštavaju iz „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“.

Kako bi se sprečilo njihovo oštećenje zbog neodgovornog i nesavesnog ponašanja pojedinih sugrađana, beogradske fontane su već nekoliko puta bile zaustavljane. Već prvog dana po puštanju u rad bila je ugrožena fontana „Mika Alas“ na Dorćolu, a posle nekoliko dana i ona u blizini bioskopa „Fontana“ na Novom Beogradu. Bez obzira na to što nije bilo većih oštećenja, bilo je neophodno duže angažovanje zaposlenih iz „Beogradskog vodovoda“ na ponovnom pranju, ispiranju i punjenju fontana.

Prilikom obnove Tašmajdanskog parka postavljena je nova Muzička fontana sa ciljem da se park koji se nalazi u srcu grada pretvori u prijatnu oazu za igru i odmor za sve naše sugrađane i decu. U cilju zaštite društvenog dobra, grad je u blizini fontane postavio video-kamere kako bi celokupan prostor 24 časa bio pod kontrolom i video-nadzorom. U zaštitu beogradskih fontana uključena je i komunalna policija grada koja će u okviru svojih nadležnosti učiniti sve kako bi se gradske fontane zaštitile od neodgovornih osoba i bahatog ponašanja pojedinh sugrađana.

„Beogradski vodovod“ vodi brigu o radu 34 fontane u gradu. Često se dešava da nesavesni građani u fontane ubacuju otpatke i druge materije koje narušavaju lep izgled i rad fontana. Zato iz ovog javnog komunalnog preduzeća apeluju na sve sugrađane da ih čuvaju, jer su one deo nas i našeg grada. (Beoinfo)

loading...