Naslovna » BG servis » Uređenje prostora pored „Belvila“ pri kraju

Uređenje prostora pored „Belvila“ pri kraju

Za nekoliko dana u potpunosti će biti saniran i uređen prostor nekadašnjeg neformalnog naselja pored „Belvila“.

Otkako je počela akcija uređenja ovog prostora, radnici JKP „Gradska čistoća“ uklonili su 56.000 kubika raznog otpada. Pored „Čistoće“, na ovom poslu angažovani su i radnici „Zelenila“, „Beograd-puta“, „Elektrana“, „Vodovoda i kanalizacije“, „Parking servisa“ i „Beogradvoda“, a na terenu su, uz komunalne policajce, i gradski komunalni inspektori. Svojevrstan rekord postignut je kada je u jednom danu na terenu bilo 60 kamiona i osam specijalnih mašina gradskih službi.

– Prethodnih nekoliko dana padala je kiša, a kako prognoze govore o još nekoliko dana nestabilnog vremena, nadamo se da ćemo poslu ponovo moći da pristupimo u utorak ili sredu. Tada će ponovo sve gradske službe sa mehanizacijom izaći na teren i u roku od tri dana dovršiti započeti posao. U međuvremenu, teren je svakodnevno posipan mineralom zeolitom, kako bi građani okolnih naselja bili pošteđeni neprijatnih mirisa i kako bi se pospešio proces „lečenja“ zemljišta od zagađenja otpadnim materijama. Uz to, kako bi se postupak ubrzao, do danas je na ovaj teren, u saradnji sa Direkcijom za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, nasuto i više od 5.000 kubika zemlje sa okolnih gradilišta – rekao je Darko Glavaš iz „Čvorišta“.

Uz do sada preduzete aktivnosti na uređenju prostora nekadašnjeg neformalnog naselja pored „Belvila“, ekipe Sekretarijata za zaštitu životne sredine sprovele su i široku akciju deratizacije, a psi koji su vakcinisani i veterinarski zbrinuti posle raseljavanja naselja, vraćeni su vlasnicima. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.