Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Vračar Rocks: Proces, Neozbiljni pesimisti i Lude krawe

Vračar Rocks: Proces, Neozbiljni pesimisti i Lude krawe

U Centru za kulturu „Božidarac“ (Radoslava Grujića 3) biće održano još jedno festivalsko veče „Vračar Rocks!“, 11. maja od 20.00. Na velikom anti/global/agro/punk/etno/ska koncertu nastupiće Proces, Neozbiljni pesimisti i Lude krawe. Cena ulaznice je 300 dinara.

Lude Krawe su nastale 1996. godine u Bačkom Petrovcu. Objavili su pet albuma i odsvirali više stotina koncerata po Srbiji i regionu. Poslednji EP „Reinkarnacija“ pojavio se krajem prošle godine na online etiketi ‘Nocturne magazine’ i dostupan je za slobodno preuzimanje. Promotivna turneja krenula je početkom ovog proleća i u svirci Krawa već su uživali fanovi u rodnom Bačkom Petrovcu, Zagrebu, Novom Sadu, Osijeku, Zemunu, Požarevcu, Pančevu…

Neozbiljni pesimisti (Sombor) su otkrili sopstveni muzički pravac i krstili ga kao „anti global etno punk“. Veliki su borci protiv globalizma, a naziv Neozbiljni pesimisti je zapravo opis muzike koju stvaraju. Tekstovi su uglavnom mračni i gorki, upakovani u vesele i lake note koje su prihvatljive širim narodnim masama. Nastupali su i na brojnim samostalnim koncertima i znacajnim festivalima (Exit, Dani piva Zrenjanin, Kulpin fest, Festival prijateljstva Goražde, Ritam Evrope Novi Sad), a album prvenac “Neka bude što biti ne može“ objavili su 2010. godine za novosadski SKC. Bend je već pripremio pesme za svoj novi album i očekuje se da će on izaći tokom ove godine.

Proces je ska/reggae/punk band iz Niša koji je nastao 1995 godine. Iza sebe ima dva studijska albuma, mnogo koncerata, nastupa i nekoliko spotova. Prvi album „Dušanova ulica“ objavili su za ‘Lithium Records’ iz Skoplja 2003. godine. Drugi album „MySka Pesma“ pojavio se 2009. godine. Svoju muziku promovisali su na brojnim samostalnim i festivalskim nastupima po Srbiji i regionu. Za ovu godinu najavljuju veću posvećenost studijskom radu i aktivnijoj medijskoj kampanji, novim spotovima i pojavljivanju na televizijskim stanicama. (danubeogradu.rs)