Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Vračar Rocks: Teleport, Kora, Sivi i Marienfeld

Vračar Rocks: Teleport, Kora, Sivi i Marienfeld

U petak, 4. maja od 20.00 u Božidarcu (Radoslava Grujića 3), biće održan još jedan koncert iz serijala „Vračar Rocks!“ na kome će nastupiti bendovi Teleport, Kora, Sivi i Marienfeld. Cena ulaznice je 200 dinara.

Bend Teleport nastao je krajem 2010. godine zbog drugačijeg muzičkog izražavanja članova bendova Eyesburn i GoodEyeClosed van svojih matičnih bendova. U početku je sve bilo zamišljeno kao projekat, ali kada su se bendu pridružile Beba i Alisa, umesto projekta Teleport postaje pravi bend.

Bend Kora je nastao u Beogradu, januara 2010. godine. Razbijanjem kruga u koji su ubačeni elementi džeza, bluza, popa i drugih muzičkih žanrova dobija se neponovljiv zvuk Kore. Sivi su osnovani sada već davne 2000. godine. Uticaj sivila devedesetih godina oseća se u lirskim elementima tekstova.

Marienfeld je još 2005. godine skrenuo na sebe pažnju javnosti nesvakidašnjim kombinovanjem elemenata slovačke tradicionalne muzike i folklora sa modernim zvučnim izrazom. Marienfeld je ovogodišnji pobednik Beogradskog autorskog rok festivala (BARF) koji je održan u organizaciji Udruženja rok muzičara Srbije. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.