Naslovna » Izlasci » Film » „Žena u crnom“ u bioskopima od 10. maja

„Žena u crnom“ u bioskopima od 10. maja

Film „Žena u crnom“ sa Danijelom Redklifom u glavnoj ulozi, snimljen po istoimenom bestseleru Suzan Hil, od 10. maja će biti na redovnom repertoaru u bioskopu Kolosej Multiplex.

Mladi advokat Artur Kips (Daniel Radcliffe) primoran je da ostavi trogodišnjeg sina da bi otputovao u zabačeno selo Krajtin Giford kako bi sredio zaostavštinu nedavno preminule vlasnice „Kuće u jeguljinoj močvari”. Kada stigne u jezivu, staru zgradu, on otkriva mračne tajne u prošlosti meštana, a njegov osećaj neprijatnosti produbljava se kada primeti misterioznu ženu obučenu u crno.

„Žena u crnom“ je horor/triler koji je režirao Džejms Votkins, a scenario potpisuje Džejn Goldman. Film je bio planiran da se snimi kao 3D, ali se od toga odustalo. Sa velikim uspehom je prikazan u SAD i Engleskoj i početkom aprila 2012. producentska kuća ‘Hammer Films’ je objavila da će snimati nastavak filma. On je opisan kao priča koja se događa 40 godina posle radnje prvog dela. Roman Suzan Hil će poslužiti kao osnova priče koju će pisati Džon Kroker. Postoje glasine da će Danijel Redklif ponovo igrati lik Artura Kipsa.

Kada je Suzan Hil objavila roman „Žena u crnom“ 1982. godine, nije ni slutila da će on preći u toliko medija. Knjiga je prvo pretvorena u TV film, zatim radio seriju, pozorišni komad, a sada i u igrani film. „Suština je da je knjiga još tu“, kaže Suzan. „Svaka osoba je uzela moju knjigu i ostala verna njenom duhu“, dodaje ona.

Danijel Redklif, ulogom Artura Kipsa, prvi put se pojavljuje na velikom platnu posle role čuvenog dečaka čarobnjaka Harija Potera koja mu je donela svetsku slavu.

„Ponosan sam na Harija Potera“, kaže Danijel. „Ali, sada moram dokazati publici da sam vrlo ozbiljan kada je gluma u pitanju i mislim da je pravi način za to otpočeti sa izborom zanimljivog materijala kao što je ovaj“. (danubeogradu.rs)

loading...