Naslovna » BG svaštara » Akcija dobrovoljnog davanja krvi ispred ulaza u Zoološki vrt

Akcija dobrovoljnog davanja krvi ispred ulaza u Zoološki vrt

Ispred ulaza u Zoološki vrt na Kalemegdanskoj tvrđavi, 2. juna od 10.00 do 14.00, svi građani Beograda moći će da učestvuju u humanitarnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi koju organizuje Institut za transfuziju krvi Srbije, u saradnji sa JP „Beogradska tvrđava“.

Prepoznatljivi crveni transfuziomobil će toga dana biti parkiran na samom ulazu u Vrt dobre nade na Kalemegdanu, a svi oni koji toga dana odluče da doniraju svoju krv, dobiće na poklon po jednu besplatnu ulaznicu za Beogradski zoološki vrt, koju će moći da iskoriste u narednih mesec dana.

Kontinuirano, blagovremeno i efikasno snabdevanje zdravstvenih ustanova i bolesnika bezbednom krvlju predstavlja veoma važan preduslov za funkcionisanje zdravstvenog sistema svake zemlje. To znači da je broj davalaca krvi od opšteg društvenog značaja, a obezbeđenje dovoljne količine krvi i lekova dobijenih iz krvi za svaku zemlju predstavljaju njeno nacionalno bogatsvo.

JP „Beogradska tvrđava“ sa zadovoljstvom pomaže akciju dobrovoljnog davanja krvi, kao i druge slične dobrotvorne inicijative. Svojim društveno odgovornim delovanjem nastoji da pomogne organizacijama i pojedincima kojima je pomoć neophodna. (Beoinfo)