Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Američki h2 kvartet u Guarneriusu

Američki h2 kvartet u Guarneriusu

Jedan od najboljih i najtraženijih saksofon kvarteta, kvartet h2 će svoju letnju turneju po Evropi, započeti upravo u Srbiji. Posle koncerta u Novom Sadu, h2 će posetiti Beograd i nastupiti u Guarneriusu (Džordža Vašingtona 12), u utorak, 12. juna od 20.00.

Kvartet osnovan 2002. godine, od samog početka niže uspehe na svetskoj koncertnoj sceni, kao i na listama najprodavanijih CD izdanja. Dobitnik je brojnih nagrada na prestižnim takmičenjima, a posle velikih koncertnih sala širom sveta, premijerno će se predstaviti publici u Srbiji sa programom „Postminimalistički pejzaži“ – zanimljivim spojem radova američkih, srpskih i bosanskih autora, inspirisanih avangardom, džez i rok muzikom. Posle Srbije kvartet očekuju koncerti u BiH, Italiji, Irskoj, Velikoj Britaniji…

h2 kvartet čine Džefri Dajbl (Geoffrey Deibel), Džefri Lefert (Jeffrey Loeffert), Kimberli Godard-Lefert (Kimberly Goddard-Loeffert) i Džonatan Nikol (Jonathan Nichol) – doktoranti, a danas i profesori uglednih američkih univerziteta, koji uporedo sa angažovanjem u kvartetu, imaju i izuzetne solističke karijere, ispunjene nagradama i zapaženim nastupima. h2 kvartet je ansambl koji pleni pažnju svetske publike od samog osnivanja.

Dinamičan i inovativan, h2 saksofon kvartet uz pomoć ovog jedinstvenog instrumenta sa izuzetnom osećajnošću izraza, iznosi i najdelikatnije muzičke ideje, od tradicionalne i klasične muzike do avangarde, minimalizma i kompozicija inspirisanih džezom. Njihova misija da promovišu modernu muziku se ostvaruje kroz saradnju sa savremenim kompozitorima, od kojih često naručuju i izvode kompozicije. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.