Naslovna » Izlasci » Festivali » Belgrade Beer Fest 2012 – deseti rođendan

Belgrade Beer Fest 2012 – deseti rođendan

Ove godine, od 14. do 19. avgusta, biće održan deseti po redu Belgrade Beer Fest.

Povodom ovog, prvog jubileja, producent festivala Beogradska kulturna mreža, odlučila je da posetiocima pokloni još jedan dan odlične muzike i zabave, tako da će BBF 2012 trajati šest dana, umesto dosadašnjih pet.

Svi izvođači, koji će nastupiti prvog dana festivala prvi put ove godine dolaze na Belgrade Beer Fest. Svakako se najviše očekuje od nastupa Prljavog kazališta, koje u Beograd dolazi posle više od dvadeset godina, a istog dana na bini će se pojaviti i Zoran Predin, hor Viva Vox, kao i kultni beogradski bendovi Playboy i Vampiri.

Neki od izvođača koji će nastupiti tokom ostalih pet dana festivala, poput Obojenog programa, Love Huntersa, Pekinške patke, Ritma nereda, Plavog orkestra, Crvene jabuke, takođe će prvi put nastupiti na ovom, najposećenijem muzičkom događaju u Srbiji.

Belgrade Beer Fest će i ove godine zadržati ono po čemu je poznat: besplatan ulaz, raznovrstan muzički program koji se bazira na rokenrol zvuku, pre svega bendova iz Srbije i regiona, široku ponudu domaćih i inostranih pivskih brendova, kao i društvene kampanje čiji je fokus zaštita životne sredine.

Belgrade Beer Fest™ je osnovan 2003. godine. Za devet godina postojanja oko 4.650.000 posetilaca moglo je da vidi više od 450 besplatnih muzičkih nastupa, degustira preko 90 brendova piva i učestvuje u brojnim društvenim kampanjama.

Festival je dobio mnogobrojna priznanja. Među njima je preporuka britanskog lista The Independent, koji je Belgrade Beer Fest™ 2005. godine uvrstio među 20 svetskih događaja koje bi obavezno trebalo posetiti. (danubeogradu.rs)

»»» PROGRAM FESTIVALA «««