Naslovna » Porodica » Deca » Besplatni programi za učenike tokom letnjeg raspusta 2012.

Besplatni programi za učenike tokom letnjeg raspusta 2012.

Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda će i tokom ovog letnjeg raspusta sufinansirati besplatne programe za učenike beogradskih škola. U ponudi će se naći programi 48 sportskih organizacija, sa više od 70 sportskih sadržaja koji će biti realizovani na teritoriji svih 17 beogradskih opština.

Veći deo programa biće realizovan u 16 beogradskih sportskih centara, kao i na prostoru javnih preduzeća „Ada Ciganlija“ i „Hipodrom Beograd“. Ovim programom planirano je da bude obuhvaćeno oko 30.000 beogradskih učenika. Kao i prethodnih godina, takođe će biti ponuđeno 39 raznovrsnih programa za mlade, u realizaciji 31 organizacije, ustanove ili preduzeća.

Kada je reč o sportsko-rekreativnim programima, SRC „Pionirski grad“, „Zvezda City Oaza“, Gradski centar za fizičku kulturu i SRC „Milan Gale Muškatirović“ ponudiće letnje kampove sa raznovrsnim programom.

Školu plivanja i usavršavanja tehnike plivanja organizovaće, između ostalih, SRC „Tašmajdan“, SC „Olimp“ na Zvezdari, SC „Novi Beograd“ (ovaj centar pored plivanja, priprema i program zabave na vodi „Akvadrom“) i Gradski centar za fizičku kulturu. Takođe, časovi plivanja će se održavati i u Sportskom društvu „Kolubara“ u Lazarevcu, Centru za fizičku kulturu „Vračar“ i Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku.

Školu vaterpola ponudiće Sportski centar „Pinki“ u Zemunu, „Tašmajdan“, „Olimp“, JP „Ada Ciganlija“, Sportsko društvo „Kolubara“, Centar za fizičku kulturu Vračar, Vaterpolo klub „Partizan“ i Vaterpolo klub za dame „Taš 2.000“.

Raznovrstan program u oblasti vodenih sportova dopuniće i škola veslanja (Veslački klub „Partizan“), obuka u jederenju (Akademski jedriličarski klub „Beograd“ i Jedriličarski klub „Zemun“), škola kajaka i kanua (Kajak klub „Barajevo“, Kajak kanu klub „BSK Borča“, Kajak kanu tenis klub „Zabrežje“ i Nautički klub „Beograd“), kao i obuka u skijanju na vodi i vejkborda u organizaciji Beogradskog saveza.

Kada je reč o sportovima van vode, ove godine biće organizovana škola tenisa u Sportskom centru „Voždovac“, Gradskom centru za fizičku kulturu, Teniskom savezu Beograda, Teniskom klubu „Viktorija“ i klubu „Top ten“ iz Vinče. Školu jahanja ponudiće JP „Hipodrom Beograd“ i Konjički klub „Beograd“, dok će se obuka iz odbojke, odbojke na pesku, košarke, fudbala i rukometa naći u ponudi Sportskog preduzeća „Torvel“, SC „Olimp“, Centra za kulturu i sport „Šumice“, SRC „Ljubomir Ivanović Gedža“, Društva za fizičku kulturu i odmor „Partizan Žarkovo“, Sportskog saveza „Sopot“, Košarkaškog kluba „Kotež“ i Odbojkaškog kluba „Mladost“ iz Begaljice.

Poštovaoci šaha imaće priliku da svoje znanje poprave u školi koju će organizovati Šahovski savez Beograda. Školu atletike organizuje SD „Kolubara“ iz Lazarevca, a škola stonog tenisa u programu je Centra za kulturu i sport „Šumice“, Društva za fizičku kulturu i odmor „Partizan Žarkovo“, SRC „Ljubomir Ivanović Gedža“ i Zavoda za sport i medicinu Republike Srbije na Košutnjaku.

Školu biciklizma omogućiće Biciklistički savez Beograda, dok će se u ponudi naći i atraktivni sportovi poput američkog fudbala (u organizaciji kluba „Beograd“), badmintona (SD „Kolubara“ i SRC „Ljubomir Ivanović Gedža“), kao i škola orijentiringa u organizaciji CKS „Šumice“.

Tradicionalno će i osobe sa invaliditetom imati bogatu ponudu u organizaciji Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda, koji će na Adi organizovati program podrške integralnoj rehabilitaciji tih osoba kroz rekreativne i sportske aktivnosti. Takođe, Savez društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama grada Beograda ponudiće školu stonog tenisa, plivanja i kuglanja. Udruženje slepih i slabovidih Srbije „Beli štap“ prirediće škole pecanja, slikarstva, kulinarstva, fotografije, aikida i kampovanja, dok će Udruženje za sport hendikepiranih učenika Srbije organizovati školu plivanja, tenisa, mačevanja i jahanja. (Beoinfo)

»»» BESPLATNI PROGRAMI – SPORT «««

»»» BESPLATNI PROGRAMI – OSTALO «««