Naslovna » Izlasci » Izložbe » „Biseri poljske arhitekture“ na Savskom šetalištu

„Biseri poljske arhitekture“ na Savskom šetalištu

Na Savskom šetalištu na Kalemegdanu kod Spomenika narodnom heroju u petak, 29. juna od 17.00, biće otvorena izložba fotografija „Biseri poljske arhitekture – gradovi, varoši, sela – samo jedan dan vožnje“. Izložene radove posetioci će moći da vide do 2. septembra.

Postavku čini 48 fotografija koje promovišu arhitektonske spomenike kulture (dvorce, zamkove, crkve, kuće i drugo) koji se nalaze u gradovima, varošima i selima južne Poljske i koji svakako zavređuju pažnju. Neki od objekata prikazanih na slikama imaju status spomenika kulture, dok se drugi, uz svoju muzejsku vrednost, koriste za svakodnevne javne aktivnosti. Radovi su izabrani od materijala koji su dostavile pojedine opštine na jugu Poljske s namerom da srpskim turistima prikažu svoju lepotu.

U nekom smislu ovo je nastavak prošlogodišnje izložbe „Ovo je Poljska“, koju su Beograđani mogli videti u toku letnjih meseci na Kalemegdanu, a koja ovoga puta pobliže predstavlja lepote ove zemlje, sa željom da pobudi interesovanje potencijalnih turista iz Srbije.

Izložba je realizovana u saradnji poljske ambasade i JP „Beogradska tvrđava“. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.