Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Depeche Mode u maju 2013. u BG-u?

Depeche Mode u maju 2013. u BG-u?

Čuveni britanski bend Depeche Mode (Dipeš mod) navodno bi, konačno, trebalo da održi koncert u Beogradu, u maju sledeće godine, saznaju „Novosti“.

Grupa koja se može pohvaliti sa više od sto miliona prodatih albuma i singlova, u srpsku prestonicu trebalo bi da stigne u sklopu svetske turneje na kojoj će promovisati svoj 13. studijski album, na kome upravo rade i čiji se izlazak očekuje početkom 2013. godine.

Pevač sastava Depeche Mode Dave Gahan (Dejv Gahan) izjavio je da imaju 20 demo pesama i da će album producirati Ben Hillier (Ben Hilijer), zajedno sa klavijaturistom, gitaristom, pevačem i glavnim kompozitorom Martinom Gorom (Martin Gore).

Inače, najuspešniji elektronski bend u muzičkoj istoriji zamalo je održao koncert u Beogradu 20. maja 2009. na Ušću, u okviru evropskog dela turneje pod nazivom „Tour of universe“, ali je zbog bolesti Dejvida Gahana bio primoran da otkaže svirke u Atini, Istanbulu, Bukureštu, Sofiji, Beogradu, Zagrebu, Varšavi, Rigi i Viljnusu. Pevač je 12. maja 2009. pretrpeo težak napad gastroenteritisa, a u bolnici mu je otkriven i maligni tumor bešike, koji je uspešno uklonjen. Pregovori srpskog promotera i menadžmenta Depeche Mode su u toku, i mada se ne zna lokacija koncerta, izvesno je da ćemo ih slušati u maju. (Večernje novosti)

loading...