Naslovna » BG svaštara » Ekologija » Dodeljene nagrade u okviru akcije „Za zeleniji Beograd“

Dodeljene nagrade u okviru akcije „Za zeleniji Beograd“

Akcija „Za zeleniji Beograd“ čiji je cilj podizanje ekološke svesti građana o očuvanju životne sredine završena je dodelom nagrada pojedincima i preduzećima koji su uređenjem balkona, dvorišta i zelenih površina dali svoj doprinos.

Prvu nagradu za najlepšu zelenu površinu oko stambene zgrade dobili su stanari Metalske 67, u Višnjičkoj banji. Druga nagrada je pripala stanarima zgrade u Ulici Toše Jovanovića 14, na Banovom brdu. Dobitnici treće nagrade u toj kategoriji su stanari zgrade u Ulici Akrobate Aleksića 66, iz Zemun polja.

U kategoriji – najlepši balkon, prvu nagradu je dobila porodica Kokir iz Zemuna, a drugu porodica Otović sa beogradske opštine Palilula. Treća nagrada za najlepši balkon je pripala Bosi Marjanović iz Žarkova. Nagradu za najlepšu okućnicu dobila je porodica Smiljanić iz Surčina.

Takođe, Javno komunalno preduzeće „Zelenilo Beograd“ dodelilo je nagrade i za najlepše uredjeno školsko dvorište, a prvo mesto je pripalo Osnovnoj školi „Branko Radičević“ iz Surčina. Drugu nagradu za najlepše uređeno školsko dvorište je dobio Dnevni boravak za autističnu decu i omladinu, sa opštine Palilula, a treća nagrada je pripala Studentskom domu „Slobodan Penezić“, sa Zvezdare.

Dodeljene su nagrade i za najlepše uređeno dvorište predškolske ustanove gde je prvo mesto osvojilo obdanište „Petar Pan“ iz Batajnice. Drugu nagradu je dobio vrtić „Čarobna šuma“ u Rakovici, a treću obdanište „Skaska“, sa opštine Stari grad.

Prva nagrada za najlepšu zelenu površinu ispred poslovnog objekta pripala je pekari „Topalović“ sa Čukarice, dok je drugo mesto zauzeo Beogradski sajam, a treće poslastičarnica „Prezent“ sa Vračara. Takođe, dodeljene su i zahvalnice beogradskim opštinama koje su podržale ekološku akciju „Za zeleniji Beograd“. Generalni direktor „Zelenila Beograd“ Radovan Draškić rekao je okupljenim dobitnicima u Beogradu da je cilj akcije bio da Beograd postane zelena oaza i da svaki gradjanin treba da uzme učešće u očuvanju životne sredine.

„Cilj je da imamo što više zelenih oaza, a svaka zasadjena ruža može dosta da doprinese“, rekao je Draškić.

U okviru akcije „Za zeleniji Beograd“ dodeljene su i tri specijalne nagrade za zelene površine „koje su svojom lepotom zaslužile posebnu pažnju“.

Specijalne nagrade dobili su klub „S“ iz Jakova, građanin Živojin Jovanović koji neguje ruže u svom dvorištu na Zvezdari i Zlata Jednak koja se na Čukarici bavi uređenjem svoje bašte. (Zelena Srbija)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.