Izdvajamo
Naslovna » Porodica » Deca » Druga „Zmajada“ kod „Šumica“

Druga „Zmajada“ kod „Šumica“

Na otvorenim sportskim terenima preko puta Centra za kulturu i sport „Šumice“ u subotu, 9. juna od 10.00 do 13.00 biće održana druga ovogodišnja „Zmajada“.

Ovu manifestaciju za decu Beograda već osamnaest godina organizuju Prijatelji dece opštine Voždovac, Savet Dečjeg saveza Voždovca, Vazduhoplovni savez Srbije, Predškolska ustanova „Čika Jova Zmaj“, Centar za kulturu i sport „Šumice“ i voždovačke osnovne škole.

„Zmajada“ ima takmičarski karakter. Deca predškolskog uzrasta i učenici prvih i drugih razreda osnovnih škola učestvuju sa svojim crtežima zmaja, učenici prvih i drugih razreda i učenici trećih i četvrtih razreda takmiče se u startovanju i vođenju zmajeva, a plasman će se određivati na osnovu visine, dužine leta i estetskog izgleda zmaja. U okviru festivalskog dela manifestacije predviđen je niz zanimljivih sadržaja, nalet zmajeva dece predškolskog uzrasta, let golubova, ispaljivanje raketa, nastup malih balerina, prikazivanje pravih jedrilica, paraglajdera i drugo.

Za najuspešnije učesnike „Zmajade“, organizatori su pripremili pehare, plakete, trotinete „Triki“, diplome „Zmaj od malih nogu“ i „Princeza i princ od Šumica“, zmajolike torte, čokolade, sokove i drugo. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.