Naslovna » Izlasci » Film » Bioskopski repertoari » Filmstreet 2012 od 11. juna do 11. septembra

Filmstreet 2012 od 11. juna do 11. septembra

„Gradu je bilo potrebno nešto superherojski da povrati veru u instituciju bioskopa i tako je prošle godine nastao Filmstreet“… uz pomoć gradskih institucija, a u organizaciji Nove ideje i UK Parobrod.

Kao autentična ideja, Filmstreet je prošlog leta, za kratko vreme uspeo da oživi kulturu gledanja filmova na velikom platnu, organizovanim besplatnim prikazivanjima kultnih filmskih ostvarenja na otvorenom, koje je videlo dvadeset hiljada posetilaca. Kao i prošle, i ove godine mu je smisao da se u vrelini grada, sugrađanima pruži ugođaj gledanja filmova na otvorenom.

Ovogodišnji Filmstreet je počinje u ponedeljak 11. juna u 20.30, prikazivanjem fima „Eni Hol“ (Annie Hall) Vudija Alena, na jednom od omiljenih beogradskih ćoškova, uglu Simine i Kneginje Ljubice, ispred kafea „Centrala“. Do 11. septembra do kada traje, na različitim lokacijama u gradu, kao što su Neimarski park, Kosančićev venac, Crveni krst, Zemunski kej, biće prikazani holivudski klasici i kultni filmovi svetske i domaće kinematografije, kao i nekoliko značajnih ostvarenja francuskog filma. (danubeogradu.rs)

»»» FILMSTREET – program 2012. «««