Naslovna » BG servis » Gužve na Pančevačkom mostu se nastavljaju…

Gužve na Pančevačkom mostu se nastavljaju…

Zbog delimično zatvorene saobraćajne trake iz pravca Pančeva ka Beogradu, neposredno pred isključenje za Bulevar despota Stefana, i drugog dana neverovatna gužva! Čini se da je situacija gora nego juče. Kolona se formira na Zrenjaninskom putu od skretanja za Borču, a i na Pančevačkom putu primetna je kilometarska kolona vozila.

Zbog hitne i neodložne intervencije na oštećenju ležišta na prilaznoj konstrukciji Pančevačkog mosta (uleglo ležište za dvadesetak centimetara!) vozila se jedva kreću, uključujući i nekoliko kola Hitne pomoći. Policija povremeno zatvara drugu stranu mosta, ka Pančevu, i pušta vozila u pravcu ka Beogradu na po petnaest minuta. To olakšava prolaz, ali istovremeno stvara gužve u Bulevaru despota Stefana i drugim okolnim saobraćajnicama.

Građani prelaze pešice most, a od Borče do Bulevara despota Stefana potrebno je do dva sata hodanja; za to vreme pešak „pretekne“ dvadesetak autobusa GSP-a. Vreme je za sada blagonaklono, prijatno, bez kiše i jakog vetra, pa je i hodanje znatno lakše nego juče. Veliko zagađenje stvaraju izduvni gasovi iz vozila na današnji, Svetski dan zaštite životne sredine (naravno, da nijedna organizacija ili udruženje nije reagovalo ovim povodom!). Autobusu na liniji 95 potrebno je najmanje dva sata od početne stanice u Borči do Bulevara despota Stefana, tako da ovaj zastoj osećaju i Novobeograđani. Za razliku od poniženih građana leve obale Dunava, Pančeva, Zrenjanina, oni bar imaju druga rešenja.

Do ulegnuća je došlo zbog stvaranja pukotine na jednom od stubova, a razlog za stvaranje pukotine bilo je pucanje metalne konstrukcije koja spaja dva dela kolovozne trake. Stručnjaci još nisu sagledali koliko je stvarno oštećenje mosta. Kao što smo juče pisali, radovi još nisu počeli zbog (ne)legalnih objekata koji se nalaze ispod mosta. Kad građevinska inspekcija ukloni objekte, radovi će trajati sedam do deset dana.

V. d. generalnog direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak najavio je da će narednih sedam dana saobraćaj za kamione biti otvoren od 23.00 do 5.00, a pozvao je građane da što više koriste Beovoz. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.