Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Kraj sezone 2011/12 Beogradske filharmonije

Kraj sezone 2011/12 Beogradske filharmonije

Beogradska filharmonija sa šefom-dirigentom Muhajem Tangom zatvara sezonu 2011/12, u petak 22. juna od 20.00, u Kolarcu (Studentski trg 5), koncertom iz Klasičnog ciklusa. Na programu će biti dva velika simfonijska dela – Betovenova Šesta, i Berliozova Fantastična simfonija.

Kineski dirigent ovim koncertom završava drugu sezonu na mestu šefa-dirigenta Beogradske filharmonije. Tang je zadovoljan dosadašnjim rezultatima, a planovi za treću sezonu na ovoj funkciji su ambiciozni:

„Naš poslednji koncert, koji smo nedavno održali u Zagrebu, bio je veliki istorijski događaj, koji nas je inspirisao da gledamo u budućnost. U toku dosadašnjeg rada, sa jedne strane, unapredili smo opšti kvalitet okestra na svim nivoima: ne samo tehnički, već i stilski. Jedan aspekt našeg budućeg plana je da nastavimo da radimo na tome. Sa druge strane, neka od najvažnijih dela u istoriji muzike radićemo do najfinijih detalja i same suštine muzike. Vrhunac sledeće sezone je upravo zajednički rad na tim delima i naravno, proslava jubileja – devedeset godina od osnivanja Filharmonije“, rekao je Muhai Tang pred poslednji koncert u sezoni.

Iako posle ovog koncerta za orkestar počinje letnja pauza, u Beogradskoj filharmoniji se do 6. jula nastavlja prodaja pretplatnih karata za sezonu 2012/13. U toku su i audicije za nove članove orkestra. (danubeogradu.rs)