Izdvajamo
Naslovna » Izlasci » Izložbe » Nađa Stamenović: Wedgwood II

Nađa Stamenović: Wedgwood II

U Centru za grafiku i vizuelna istraživanja Akademija – FLU (Pariska 16), od 28. juna u 20.00 do 13. jula, biće otvorena izložba Nađe Stamenović „Wedgwood II“.

Grafike, crteži kao i objekti u prostoru, koji su prikazani čine seriju radova koja se sastoji iz tri skupine i zajedno predstavljaju doktorski rad. Pojedini radovi su sublimat grafike i crteža u jednom rešenju, stvaranje njihove simbioze, čineći tako kombinaciju različitih, a srodnih tehnika, ujedno preispitujući odnos grafika-crtež, crtež-grafika. Akcenat je na izmeštanju crteža i grafike iz klasičnih, uobičajnih okvira preko eksperimentisanja i traganja kroz samu tematiku radova.

Portretisanje priručnog materijala predstavljenog pedantno poređanog na poslužavniku, ulazak u materijalizaciju do tančina, hirurško zašivanje i ponovno povezivanje u celinu čine karakter ovih radova zadržavajući određenu dozu estetike, vidljive kroz dekorativni prikaz u vidu dezena koji je praćen vrlo često reljefnošću ili perforacijom, kao i floralnim motivom. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.