Naslovna » BG servis » Novi digitalni bioskop „Cineplexx“ u šoping centru „Višnjička Plaza“

Novi digitalni bioskop „Cineplexx“ u šoping centru „Višnjička Plaza“

Drugi zajednički projekat kompanija „Cineplexx Srbija“, „MCF MegaCom Film“ i „Plaza Centers Serbia“ biće realizovan početkom 2014. godine, kada će ce u novom šoping centru otvoriti digitalni bioskop.

Početkom 2014. godine u budućem šoping centru „Višnjička Plaza“ u Beogradu biće otvoren još jedan digitalni bioskop iz lanca „Cineplexx“. Igor Stanković, predstavnik kompanija „Cineplexx Srbija“ i „MCF MegaCom Film“ i Sagiv Meger, predstavnik „Plaza Centers Serbia“, potpisali su ugovor o ponovnoj saradnji, što će biti njihov drugi zajednički projekat, posle otvaranja bioskopa u šoping centru „Kragujevac Plaza“.

Multipleks u „Višnjičkoj Plazi“ će biti šesti bioskop na teritoriji Srbije i Crne Gore, koji će nositi ime „Cineplexx“. Na ovim teritorijama bioskopska porodica trenutno poseduje četiri bioskopa sa ukupno 20 sala: dva bioskopa u šoping molovima „Delta City“ u Beogradu i Podgorici, jedan u šoping centru „Kragujevac Plaza“ i jedan u Nišu, pod nazivom „Vilin grad“. Peti po redu biće otvoren krajem 2012. godine u Subotici.

Novi „Cineplexx“ će biti najveći od svih do sada i imaće osam sala, sa kapacitetom oko 1.750 mesta. Sale će, kao i kod svih „Cineplexx“ multipleksa, biti digitalizovane, opremljene profesionalnim Dolby ozvučenjem, RealD sistemom za 3D projekcije i srebrnim ekranima. Zahvaljujući kvalitetu slike koju obezbeđuje i udobnosti 3D naočara, Real D je najrasprostranjeniji sistem za 3D projekcije u svetu. Real D naočare izgledaju kao naočare za sunce – lagane su, prijatne i deci, mogu se nositi i preko naočara za vid, i recikliraju se posle upotrebe.

U Srbiji i Crnoj Gori „Cineplexx“ nastupa kao zajednički projekat austrijske kompanije „Cineplexx Kinobetriebe GmbH“, koja je razvila lanac multipleksa sa više od 220 ekrana širom Austrije, Hrvatske i severne Italije, i srpske filmske distributerske kuće „MCF MegaCom Film“. (danubeogradu.rs)