Naslovna » Izlasci » Film » Opera „Nabuko“ u bioskopu Cineplexx

Opera „Nabuko“ u bioskopu Cineplexx

U sredu, 4. jula od 19.00, u bioskopu Cineplexx u šoping molu Delta City, biće prikazan snimak opera „Nabuko“, na italijanskom sa titlovima na engleskom jeziku.

Opera „Nabuko“je prvi put izvedena u milanskoj Skali 1842. godine. Priča o vavilonskom kralju i izraelskim zarobljenicima stekla je ogroman uspeh, i probudila je patriotizam u srcima milanske publike, a Verdijevo ime uzdigla u Italiji.

Danas se Verdijev „Nabuko“ često izvodi, a u veronskoj Areni je nezaobilazni deo repertoara. Ova video produkcija vrlo živopisno prenosi jedinstveno iskustvo i posmatraču pruža fascinantne detalje, koji ovu predstavu izdvajaju od drugih. Duh Verone dočarava prateći hor hebrejskih zarobljenika toliko savršeno da je neverovatno naći takvu lepotu negde drugde, nego u Veroni. Reditelj Denis Krif je fantastičnim izborom izvođača, modernom scenografijom i uz pomoć dirigenta Danijela Orena preneo istinsku priču o herojima.

Operska predsezona u bioskopu „Cineplexx“ tom prilikom biće zatvorena. Snimci opera uvertira su za predstojeću sezonu (2012/2013) direktnih prenosa predstava iz čuvene njujorške Metropoliten opere, milanske Skale i moskovskog Boljšoj teatra, koji se očekuju od septembra. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.