Naslovna » Izlasci » Izložbe » Otvaranje izložbe „Oko ulice“

Otvaranje izložbe „Oko ulice“

Od 14. (17.30) do 21. juna biće otvorena izložba „Oko ulice“ u Kulturnom centru „Rex“ (Jevrejska 16).

Fotografije su nastale u okviru istoimenog projekta u realizaciji Centra za integraciju mladih i Asocijacije fotografskih autora iz Beograda. Autori fotografija su mladi uključeni u život i/ili rad na ulici koji posećuju Svratište.

Osnovni cilj projekta je da putem foto radionica i izložbi radova na nov način utiče na socijalno uključivanje i osnaživanje mladih koji žive i/ili rade na ulici. Projekat pruža priliku mladima da svoj doživljaj ulice, rada i života na ulici pretvore u svojevrsne umetničke fotografije. Da sami ispričaju svoje životne priče i prikažu svoje viđenje okruženja.

Realizacija projekta započeta je u martu ove godine. Prva grupa od deset polaznika, korisnika usluge „Svratište za decu“ i usluga na terenu, učestvovala je u radionicama na kojima su naučili osnove fotografije. Posle radionica, stečeno znanje primenili su fotografišući punih šest nedelja sve što im je zanimljivo na ulicama Beograda i sve što je deo njihove svakodnevice.

Umetničko angažovanje mladih ispratili su profesionalni fotografi iz Asocijacije fotografskih autora, Željko Šafar i Dragan Kujundžić, kao i terenski radnici Centra za integraciju mladih. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.