Naslovna » BG servis » Počinje besplatna vakcinacija i obeležavanje 13.800 vlasničkih pasa

Počinje besplatna vakcinacija i obeležavanje 13.800 vlasničkih pasa

Sekretarijat za komunalne i stambene poslove i ove godine obezbedio je sredstva za čipovanje i prvu besplatnu vakcinaciju 13.800 vlasničkih pasa, što se procenjuje kao optimalna godišnja potreba. Ovo se odnosi na sve vrste vlasničkih pasa, bez obzira na dob psa ili na to koje su rase i da li su uopšte rasni psi.

Grad Beograd je obezbedio i sredstva za naknadu dela troška sterilizacije 1.850 ženskih jedinki mačaka i onih pasa koji teže više od deset kilograma, a koji su sa teritorije Beograda. Dotacija za svaku sterilizaciju iznosi 5.000 dinara.

Čipovanje i vakcinaciju obavljaće 60, a sterilizaciju 59 veterinarskih ambulanti koje su se odazvale javnom pozivu i prijavile na upravo završenom konkursu Sekretarijata za komunalne i stambene poslove. Spisak ovih ambulanti može se dobiti u „Veterini Beograd” ili pogledati na sajtu ove veterinarske ustanove – www.veterinabeograd.rs.

Akcija besplatnog obeležavanja, vakcinacije i sterilizacije kućnih ljubimaca samo je jedna od kontinuiranih mera koje grad Beograd primenjuje u cilju povećanja zdravlja ljudi i životinja i rešavanju problema pasa lutalica. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.