Naslovna » BG svaštara » Poziv za ovogodišnji Beogradski karneval brodova

Poziv za ovogodišnji Beogradski karneval brodova

Turistička organizacija Beograda poziva zainteresovane karnevalske grupe, kao i pojedince koji žele da formiraju karnevalsku grupu do 15 članova, da se pridruže karnevalskoj povorci. Ovogodišnji tradicionalni, deveti karneval brodova biće održan 7. jula na Savskom pristaništu od 17.00.

Karnevalsku grupu čini od 10 do 15 kostimiranih članova i ona je deo karnevalske povorke. Kostimi su po slobodnom izboru i ne moraju biti tematski osmišljeni, a najbolje kostimiranu karnevalsku grupu očekuju nagrade.

Rok za prijavljivanje je 1. jul, a adresa je karnevalskegrupe@tob.co.rs. Turistička organizacija Beograda poziva i vlasnike rečnih plovila da se 7. jula pridruže karnevalskom defileu brodova Savom i Dunavom, od Brankovog mosta do Ušća i obale.

Karnevalski okićena plovila deo su povorke na vodi, koja zajedno sa karnevalskim grupama i programom na obalama čine karnevalsku atmosferu. Nakon defilea, plovila će moći da se usidre i posmatraju muzički program. Oni koji žele da učestvuju u karnevalskoj povorci plovila mogu do 1. jula poslati registarski broj čamca na karnevalskibrodovi@tob.co.rs.

Beogradski karneval brodova je tradicionalna gradska manifestacija koja promoviše reke Savu, Dunav, koje zajedno sa Velikim ratnim ostrvom čine nešto po čemu je Beograd prepoznatljiv. Pored popularizacije reka i obala, cilj karnevala je i da Beograđanima i gostima iz celog sveta priredi dobru zabavu, promoviše Beograd kao turističku destinaciju, nautički turizam, razvoj privrede i investicije na rekama. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.