Naslovna » BG svaštara » Književnost » Priče o Beogradu: Nenad Novak Stefanović – Svetlarnik

Priče o Beogradu: Nenad Novak Stefanović – Svetlarnik

U sredu, 13. juna od 19.00, u Kuli Nebojša u okviru ciklusa „Priče o Beogradu“, autor Nenad Novak Stefanović predstaviće svoju knjigu „Svetlarnik“, u izdanju izdavačke kuće „Arhipelag“. O knjizi će pored autora govoriti i Gojko Božović, glavni i odgovorni urednik izdavačke kuće „Arhipelag“.

Roman „Svetlarnik“ je novi roman poznatog pisca i publiciste Nenada Novaka Stefanovića koji priča o Beogradu koga više nema, o umetnosti koja je skrajnuta u stranu i o junacima koji su sa izabrane margine nestali u procepima vremena.

Ovaj roman nas suočava sa uzbudljivom pričom o mladiću, učesniku balkanskih ratova devedesetih godina, koji pokušava da rekonstruiše nedovoljno poznatu priču o nadarenim umetnicima koji obeležavaju beogradsko društvo u šezdesetim i sedamdesetim godinama. Osnovnu građu za ovaj roman pisac je pronašao u sabranim spisima Leonida Šejke kao što su „Đubrište“, „Grad“ i „Zamak“.

Nenad Novak Stefanović rođen je u Beogradu 1961. godine u kome živi i radi, a njegova proza je prevedena na više jezika. Od njegovih romana najviše uspeha kod kritike i čitaoca imala je knjiga „Doktor sluša sving“, objavljena 2009. godine.

Projektom „Priče o Beogradu“ JP „Beogradska tvrđava“ se trudi da promoviše književna dela domaćih autora kroz razgovore sa piscima i stručnjacima iz različitih oblasti kulture, a u cilju uspostavljanja novog i bogatijeg sadržaja u revitalizovanom prostoru Kule Nebojša, kao i promociji Beograda i njegovih reka na čijim obalama leži. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.