Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Sajam ekologije Ecofair 2012

Sajam ekologije Ecofair 2012

U skladu sa najnovijim svetskim tokovima u oblasti ekologije i održivog razvoja, Beogradski sajam organizuje 9. Međunarodni sajam zaštite životne sredine ECOFAIR. Manifestacija, koja će se održati od 10. do 12. oktobra pod pokroviteljstvom nadležnog ministarstva, okuplja sve regionalne učesnike sistema zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Tema ovogodišnjeg EcoFair sajma u potpunosti je u skladu sa temom najvažnijeg globalnog ekološkog događaja, trenutno aktuelne konferencije Ujedinjenih nacija Rio+20 – vrednost zelene ekonomije (industrija reciklaže, obnovljivih izvora energije i upravljanje otpadom) u kontekstu održivog razvoja i njeni institucionalni okviri.

Ovogodišnja manifestacija biće obogaćena učešćem banaka koje će ponuditi preferencijalne kredite namenjene povećanju energetske efikasnosti, obnovljivim izvorima energije i oblasti zaštite životne sredine u lokalnoj samoupravi. Novinu predstavlja i učešće društveno-odgovornih kompanija koje prepoznaju značaj zaštite životne sredine i u ovu oblast ulažu značajna sredstva.

Manifestacija se organizuje pod jedinstvenim geslom – „Priključi se!“. Odabranim, energičnim sloganom, organizator želi da probudi privredne subjekte i pozove ih na akciju, smatrajući da je tekuća godina povoljan trenutak za ulaganja u ekološke sisteme rada i razvoj ekološke svesti. Tokom ove, ali i narednih godina, predviđena su velika ulaganja u sektor oblasti zaštite životne sredine, što predstavlja važan motiv za poslovnu saradnju kompanija iz pomenute oblasti. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.