Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Sajam kolekcionara ovog vikenda u hotelu „Slavija“

Sajam kolekcionara ovog vikenda u hotelu „Slavija“

Veliki sajam kolekcionara, sa više od 120 privatnih kolekcija iz raznih oblasti, održaće se tokom vikenda, 30. juna i 1. jula (10.00-16.00), u hotelu „Slavija“.

Na više od 600 kvadratnih metara izložbenog prostora posetioci će moći da razgledaju ali i nabave, razne eksponate i predmete iz tradicionalnih oblasti kolekcionarstva – filatelije (poštanske marke i poštanska istorija), numizmatike (metalni i papirni novac van opticaja, kao i stari vrednosni papiri), faleristike (ordenje, značke i vojne oznake) i starog oružja (bodeži, bajoneti, sablje, kubure, kremenjače).

Na sajmu će se moći videti i stari satovi, nakit, antikvarno posuđe i predmeti od srebra, keramike, porcelana i kristala, antikvarni i stilski nameštaj, knjige, umetničke slike i grafike, ikone na platnu i drvetu, tepisi i pirotski i drugi ćilimi, narodne nošnje i uniforme i još mnogo drugih starinskih i unikatnih predmeta. Takođe, posetioci će moći da se edukuju i razmene iskustva, kao i da upoznaju značaj ove manifestacije u stvaranju privatnih kolekcija predmeta iz naše istorije. Na taj način ova i slične manifestacije pomažu očuvanju kulturnog i umetničkog blaga naše zemlje.

Cena ulaznice je 100 dinara, i ovo je poslednja prilika za okupljanje ljubitelja starina pre dvomesečne letnje pauze. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.