Naslovna » BG svaštara » Književnost » Sedmi međunarodni festival kratke priče Kikinda short

Sedmi međunarodni festival kratke priče Kikinda short

Drugu godinu zaredom UK „Parobrod“ dovodi festival Kikinda short u Beograd. Posle prva dva dana u Kikindi, program festivala biće nastavljen u Beogradu, 6. i. 7. jula.

Ciljevi festivala su afirmacija kratke priče, kao zapostavljenog književnog žanra, popularizacija čitanja, prevashodno među mladima, kao i podsticanje tolerancije i kulturne različitosti.

U Kulturnom centru Beograda, 6. jula od 18.00, biće održana tribina „Književni festivali – potreba i značaj“. U Studentskom parku će tokom oba dana trajanja festivala u Beogradu, od 21.00 biti organizovana javna čitanja, posle čega će uslediti i koncerti iznenađenja. U slučaju kiše, ceo program u Beogradu će biti održan u Galeriji Artget, u Kulturnom centru Beograda.

Ove godine će se na festivalu Kikinda short predstaviti dvadeset i jedan učesnik iz dvanaest zemalja na svom maternjem jeziku, a publika će prevode priča, na srpskom i engleskom jeziku, moći da prati na platnu. Gosti ove godine dolaze iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Hrvatske, Španije, Makedonije, Poljske, Rumunije, Slovenije, Švajcarske, Velsa i Srbije. Domaćin ovogodišnjeg festivala je Siniša Soćanin koji je učestvovao na Prvom festivalu 2006. godine. Zemlja počasni gost je Španija, sa predstavnicima svoje dve autonomne pokrajine Katalonije i Balearskih ostrva. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.