Naslovna » Izlasci » Sport » Sportsko leto Fontana 2012

Sportsko leto Fontana 2012

U godini Evropskog prvenstva u fudbalu i letnjih Olimpijskih igara u Londonu, Beograd nastavlja tradiciju sportskih takmičenja, dugu osamnaest godina. Od 22. juna do 8. jula biće održano 18. Sportsko leto Fontana.

Manifestacija je nastala sa idejom da popularizuje mali fudbal i sport uopšte, gde je, osim takmičarskog dela, pažnja usmerena i na publiku i brojne fanove, koji iz godine u godinu u velikom broju dolaze da pozdrave tradiciju i uživaju u majstorijama svojih favorita na terenu. Osamnaesta Fontana biće održana pod sloganom „Igraj za zdraviju budućnost“.

Biće održan najveći beogradski turnir u malom fudbalu „17. Tradicionalni turnir Fontana kup“ (za seniore) i „14. Memorijalni turnir Petar Radošević Šraf“ (za juniore). Takođe, biće organizovana Košarkaška zona, u okviru koje će biti održano takmičenje „Streetball Fontana“ sa više od 300 učesnika, zatim, Zona ostalih sportova u okviru koje će biti održana takmičenja u odbojci 4 na 4, stonom tenisu, borilačkim sportovima i dr. Zonu humanitarnih akcija činiće dobrovoljno davanje krvi i edukacija mladih o zaštiti životne sredine kroz Eko akcije; Kulturno-umetnička zona predviđena je za kreativne radionice za mlade, folklorne grupe, promocije narodnih tradicija, dok je Gaming zona idealna za odmor, osveženje, zabavu…

Sportsko leto Fontana 2012 biće održano na terenima Mesne zajednice Fontana u Bloku 1 – Opština Novi Beograd, sa više od 160 utakmica malog fudbala i više od 1.000 takmičara, u periodu od 14.00 do 23.00 radnim danima, odnosno u periodu od 10.00 do 23.00 vikendom. Pored nagrada za učesnike obezbeđene su i nagrade za posetioce, kao i razni pokloni uz odgovarajući program. Pravo učešća na manifestaciji Sportsko leto Fontana imaće svi zainteresovani/e, kao učesnici i/ili kao gledaoci.

Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na manifestaciji Sportsko leto Fontana obavljaće putem mejla fontanaklub@yahoo.com, a više informacija o samoj manifestaciji se mogu dobiti na istom mejlu, ali i putem sajta Fontana kupa.

Manifestaciju organizuje Fontana Beograd tim pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu i Gradske opštine Novi Beograd. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.