Naslovna » Izlasci » Sport » Tenis: Mozzart Fjučers 2012.

Tenis: Mozzart Fjučers 2012.

Od 11. do 17. juna na TK „Olimp“ biće održan novi teniski turnir Mozzart Fjučers 2012, koji se u Beogradu održava po šesti put.

Nastupiće talentovani igrači iz celog sveta, a po rangu učesnika ovogodišnji turnir biće jedan od najjačih do sada održanih. Biće upriličen i revijalni duel između Prljavog inspektora Blaže i Aleksandre Gudelj.

Turnir na „Olimpu“ je prvi od četrnaest „fjučersa“ koji će se ovog leta organizovati u Srbiji, sa nagradnim fondom od 10.000 dolara. Kvalifikacioni deo turnira počinje 9. juna, a glavni turnir počinje 12. juna. Nastupiće igrači iz više od 25 zemalja sa svih kontinenata. Finale u dublu je na programu 16. juna, a u singlu dan kasnije.

Prvi nosilac ovogodišnjeg turnira je branilac titule iz 2011. srpski teniser Nikola Čačić, koji je 362. na ATP listi, a od srpskih tenisera nosioci su i Ivan Bjelica, Danilo Petrović, Vladimir Obradović i Arsenije Zlatanović.

„Fjučersi“ su takmičenja na kojima mladi teniseri dolaze po prve bodove i služe im kao odskočna daska za dalji proboj na ATP listi profesionalaca. Na fjučersima u Srbiji svoje prve bodove i profesionalne titule su osvojili i naši najbolji teniseri, počev od Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića, Viktora Troickog… Prvi Mozzart Open održan je 2007. godine, a šampionje bio srpski teniser Ivan Bjelica. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.