Naslovna » BG servis » Uveden kodeks odevanja BusPlus kontrolora
BusPlus majica
BusPlus majica

Uveden kodeks odevanja BusPlus kontrolora

Kontrolori BusPlusa, počev od ponedeljka 18. juna ove godine, obavljaće kontrolu odeveni u polo majice sa prepoznatljivim BusPlus logotipom.

Pripadnice lepšeg pola pregledaće ispravnost karata putnika u majicama svetlo plave boje, dok će muški kontrolori nositi teget majice. Za slučaj letnjih pljuskova, obezbeđene su kišne kabanice.

Jedino obeležje po kome su do sada građani Beograda mogli da prepoznaju kontrolore BusPlusa bili su aparati za proveru kartica. Odluka o uvođenju uniformne odeće doneta je sa namerom da kontrolori postanu uočljiviji, što će putnike podsećati na dužnost redovnog dopunjavanja i očitavanja BusPlus kartica.

– Sve više putnika u javnom gradskom prevozu redovno očitava svoje kartice. Ta činjenica govori nam da građani prepoznaju važnost očitavanja kartica, kao i da naši zaposleni dobro rade svoj posao – kažu u BusPlusu.

BusPlus trenutno zapošljava 370 kontrolora i kontrolorki, u odnosu 60 prema 40 odsto u korist muških kontrolora. Na terenu svakodnevno radi njih između 230 i 270. Svaki kontrolor u proseku dnevno pregleda vozne isprave 400 putnika, što na dnevnom nivou iznosi više od 100.000 pregleda. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.