Naslovna » BG servis » Uvedena direktna linija Beograd – Split

Uvedena direktna linija Beograd – Split

Dana 1. juna 2012, Croatia Airlines je po prvi put u istoriji kompanije uveo direktne letove između Beograda i Splita.

Prvi putnici, koji su avionom Dash 8-Q400 doputovali iz Splita u Beograd (broj leta OU366), oko 14 časova svečano su dočekani na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“. U avionu su bila 33 putnika.

Povodom uvođenja direktnih međunarodnih letova Beograd-Split, na aerodromu „Nikola Tesla održana je i konferencija za novinare na kojoj su govorili izvršni diretor CA TonkoRilović, generalni direktor beogradskog aerodroma Velimir Radosavljević i hrvatski ambasador u Srbiji Željko Kuprešak.

Na letu iz Beograda u Split bilo je 55 putnika kojima je takođe pripređen svečani doček splitskom aerodromu.

Direktni međunarodni letovi Beograd-Split novost su u ponudi Croatia Airlinesa i rezultat su razvoja civilnog aviosaobraćaja između dve države. Putnicima iz Beograda i Srbije predstavljaju najbrži put do najvećeg dalmatinskog grada i trodnevni boravak (city break) na hrvatskom delu jadranske obale, a onda i povratak u Beograd ponedeljkom.

Ponedeljkom je poletanje iz Splita u 13.00, a dolazak u Beograd u 14.05. Iz Beograda je polazak u 14.40, a sletanje u Split je u 15.45. Petkom avion iz Splita poleće u 13.10, a sleće u Beograd u 14.15. Polazak iz Beograda je u 14.50, a sletanje u Split je u 15.55. Letovi su planirani do kraja septembra obe godine, a obavljaće se savremenim turboprop avionima Dash 8-Q400 sa 76 sedišta.

Kompanija Croatia Airlines je povodom uvođenja nove sezonske linije između Beograda i Splita ponudila promotivne cene avio karata. Tako se karte za letove Beograd – Split u jednom pravcu mogu kupiti već od 94 evra, a povratne karte već od 126 evra. Cene se odnose na kupovinu na web stranici, a uključuju aerodromske takse, TSC i besplatan prevoz jednog komada prtljaga i uslugu u avionu.

Očekuje se da će direktna avio veze između Beograda i Splita građanima Srbije još više približiti prirodne, kulturne i istorijske lepote hrvatskog dela Mediterana. Naime, konstantni rast turističkih dolazaka iz Srbije u Hrvatsku nastavlja se i ove godine, u kojoj se, po najavama turističkih radnika, u Hrvatskoj očekuje više od 100.000 srpskih turista. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.