Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Veče violinskih dueta u Guarneriusu

Veče violinskih dueta u Guarneriusu

Jedan od najboljih i najnagrađivanijih mladih srpskih violinista Dragan Sredojević, nastupiće sa istaknutim mladim italijanskim umetnikom Lorencom Macamutom, u subotu, 30. juna od 20.00 u Centru lepih umetnosti Guarnerius.

U ulici Džordža Vašingtona 12 biće priređeno „Veče violinskih dueta“ – atraktivan program na kome će se naći komadi za dve violine Berioa, Vijenjavskog, Isaja i Sarasatea. Gost koncerta je pijanista Stefan Đoković, a ulaz je slobodan.

Dragan Sredojević je dobitnik velikog broja prestižnih domaćih i internacionalnih nagrada i stipendija i nekadašnji je student FMU, odakle je školovanje nastavio na čuvenom moskovskom konzervatorijumu „Čajkovski“, kao jedini srpski violinista. Pored toga što je višestruki laureat svih značajnijih republičkih i međunarodnih takmičenja u Srbiji, a i nekoliko velikih međunarodnih takmičenja u inostranstvu, Sredojević je dobitnik i nagrade Ministarstva kulture Srbije „Beogradski Anđeo“, za izuzetne rezultate postignute na polju umetnosti.

Lorenco Macamuto (Lorenco Mazzamuto) je jedan od najcenjenijih italijanskih violinista mlađe generacije, a trenutno je takođe na usavršavanju na konzervatorijumu „Čajkovski“.

Dvojica umetnika sarađuju već nekoliko godina, a našoj publici će se kao duo predstaviti prvi put u Guarneriusu, nastupom koji je deo ciklusa koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. (danubeogradu.rs)