Naslovna » BG svaštara » VFX Showcase – magični svet vizuelnih efekata

VFX Showcase – magični svet vizuelnih efekata

Svi koji se interesuju za vizuelne efekte a nemaju nikakvo prethodno znanje, kao i oni koji su već napravili neke početne korake u 3D i kompjuterskoj animaciji, imaće prilike da iz prve ruke saznaju kako izgleda posao ljudi koji kreiraju efekte za filmove i televiziju ukoliko dođu na VFX Showcase koji će, u organizaciji Crater studija i Crater VFX Training Centra, biti održan 4. jula od 19.00 u KC ”Grad” (Braće Krsmanović 4).

VFX Showcase biće, zapravo, live demonstracija uklapanja snimljenog materijala i kompjuterski generisane animacije. Prisutni će moći da vide kako izgleda snimanje video materijala na “licu mesta” ili, kako to VFX umetnosti kažu, live footage shooting. Biće prikazano i slikanje fotografije visokog dinamičkog intenziteta pomoću hrom kugle “na licu mesta” i osvetljavanje 3D scene pomoću nje (live HDR shooting with crome ball for lighting).

Posetioci će naučiti kako se izračunava kretanje kamere i predmeta iz video materijala i podaci prebacuju u 3D okruženje (3D tracking). Predviđena je i ekstrakcija snimljenih elemata sa zelenog platna (green screen & markers removal) i integracija kompjuterski generisanih elemenata sa video materijalom (integrating CG with live plate).

Ove večeri biće otvoren konkurs u okviru koga će VFX stručnjaci iz Cratera birati tri najbolja rada iz oblasti kompjuterske grafike, kompjuterske animacije i 3D-a. Konkurs će trajati mesec dana, a autor najboljeg rada dobiće besplatni kurs u Crateru (po želji). Drugoplasirani autor će osvojiti 70 % popusta, a trećeplasirani 50 % popusta na kurs po želji.

Uživanje u kreiranju vizuelnih efekata pratiće i muzika. Svi koji ostanu na afterparty druženju od 22.00, slušaće muziku po izboru Crater music crew (Phase, Beauras, Toxic – minimal, techno). Ulaz je slobodan. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.