Naslovna » BG svaštara » Književnost » Više hiljada novih knjiga za Biblioteku grada Beograda
Biblioteka grada Beograda (foto: danubeogradu.rs)
Biblioteka grada Beograda (foto: danubeogradu.rs)

Više hiljada novih knjiga za Biblioteku grada Beograda

Biblioteka grada Beograda u narednom periodu postaće bogatija za nekoliko hiljada novih knjiga iz tekuće književne produkcije, za čiju je nabavku sredstva izdvojio grad, najavila je direktorka te ustanove kulture Jasmina Ninkov.

Ona je precizirala da je Biblioteka grada u sredstvima javnog informisanja raspisala oglas i putem veb-sajta pozvala zainteresovane izvođače za otkup knjiga. Izbor knjiga će razmatrati sedmočlana komisija, koju čine eminentni književnici, novinari, kulturni radnici i bibliotekari.

Knjige će, kako je Ninkov najavila, biti raspoređene u mreži od više desetina ustanova koje se nalaze u ingerenciji Biblioteke grada Beograda, i u čijim se vitrinama nalazi više od dva miliona odabranih i vrednih primeraka.

– Najveću korist svakako će imati ogroman broj korisnika biblioteke. Oko 160.000 članova i više od dva miliona korisnika, kojih je bilo samo u toku u prošle godine, biće u prilici da pročitaju aktuelna i vredna dela iz produkcije za ovu godinu – zaključila je Ninkov. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.