Naslovna » Izlasci » Film » Weekend queer filma u Domu omladine Beograda

Weekend queer filma u Domu omladine Beograda

U okviru Kalendara ljudskih prava jun je mesec LGBT prava i širom Srbije biće organizovani kulturni i aktivistički događaji vezani za LGBT populaciju. U Domu omladine Beograda (Makedonska 22) tim povodom biće prikazani filmovi „Vikend“ i „Moj prijatelj sa Fara“, 23. i 24. juna od 19.00.

Organizacija: Dom omladine Beograda, Gej lezbejski info centar, Gej strejt alijansa, Q-club, Loud & Queer uz podršku Uprave za ljudska i manjinska prava Republike Srbije i Holandske ambasade.

U Velikoj sali biće prikazan film Andrewa Haigha „Vikend“, koji su mnogi gej magazini proglasili za najbolji film godine. Posle kućne pijanke sa strejt drugarima, Russell odlazi u gej klub. Pred samo zatvaranje pokupio je Glena, ali ono što je trebalo da bude samo još jedan one-night stand postaće nešto sasvim drugačije. Na Merlinka festivalu 2011. godine dobio je nagradu Dorotina cipelica za najbolji film. Uloge: Tom Cullen, Chris New.

Drugog dana na programu je nemački film „Moj prijatelj sa Fara“ (My Friend From Faro). Sanjarka Mel ne može da dočeka da da otkaz i odleti u omiljenu zemlju – Portugal. Stvari se menjaju kada se prelepa Jenny sudari s njom i umalo uništi njen klasik BMW. To je ljubav na prvi pogled, ali postoji jedan problem: Jenny greškom misli da je Mel dečko. Režija: Nana Neul; uloge: Anjorka Strechel, Lucie Hollmann, Manuel Cortez.

Cena ulaznice je 100 dinara. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.