Naslovna » Izlasci » Sport » XII Kup grada – Trofej Beograda 2012 u badmintonu

XII Kup grada – Trofej Beograda 2012 u badmintonu

Tokom vikenda, 9. i 10. juna, biće organizovan tradicionalni XII Kup grada – Trofej Beograda 2012 u badmintonu, u sali Sportskog centra Slodes u Rakovici.

Turnir nosi najvišu nacionalnu A kategoriju. Više od 100 najboljih srpskih takmičara iz dvanaest badminton centara nadmetaće se u svih pet seniorskih i šest juniorskih pojedinačnih konkurencija igrača do 11, 13 i 15 godina.

Finalni mečevi u seniorskim konkurencijama muških, ženskih i mešovitih parova i juniorskim pojedinačnim konkurencijama dečaka i devojčica do 11 i 15 godina će se održati u subotu 9. juna od 17.30, dok će se finalni mečevi u pojedinačnim konkurencijama za seniore i juniorskim konkurencijama dečaka i devojčica do 13 godina održati u nedelju 10. juna od 15.30.

Prošlogodišnje seniorske šampionske titule brane: Igor Bjelan (BK Beograd) – konkurencije muškaraca pojedinačno i muških parova, Ilija Pavlović (BK Novi Sad) – konkurencije muških i mešovitih parova i Sandra Halilović (BK Novi Sad) – konkurencija ženskih parova. Višestruka prvakinja države i osvajač Trofeja Beograda u badmintonu, Milica Simić iz Novog Sada, neće biti u mogućnosti da učestvuje na takmičenju zbog bolesti.

Organizatori su Badminton savez Beograda, Badminton klub „Beograd“ i Badminton klub „Clear“, u saradnji sa Badminton savezom Srbije, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Turističke organizacije Beograda. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.