Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Zabava na Adi: skijanje na vodi, škola ronjenja, joga…

Zabava na Adi: skijanje na vodi, škola ronjenja, joga…

Ako nikada niste skijali na vodi, bavili se rekreacijom u krošnjama drveća ili igrali mini golf, ovog leta to možete učiniti na Adi Ciganliji, na kojoj vas očekuje raznolik sadržaj.

Kao i prethodnih godina, Beograđanima su na Adi Ciganliji na raspolaganju brojna sportska igrališta na kojima mogu da se bave sa više od 50 sportova. Za ljubitelje biciklizma tu je i biciklistička staza oko jezera, dok će onima koji više vole ekstremnije sportove na raspolaganju biti bandži džamp, skijanje na vodi, pejntbol, penjanje na veštačku stenu i mnoge druge aktivnosti – kaže Robert Đukić, zamenik direktora JP „Ada Ciganlija“.

Najmlađi mogu da pohađaju i besplatne obuke plivanja, vaterpola, kajaka, ronjenja ili američkog fudbala i rolera. U trim parku, takođe besplatno, posetioci mogu da vežbaju na profesionalnim spravama, dok je sportistima na raspolaganju i trim-staza. Obezbeđeno je i 25 roštilj-mesta, a za ljubitelje zime tu je simulator skijanja.

Akvarijum u avantura parku
Prvi put u Srbiji, u Avantura parku je napravljen veliki akvarijum, gde možete da napravite svoj prvi zaron, pohađate ronilački kurs ili kroz staklo gledate kako drugi rone pod punom ronilačkom opremom.

Avantura park
U Avantura parku možete prelaziti preko platformi, visećih mostova, gelendera, greda i drugih prepreka na drveću. Radno vreme parka je od 10.00 do 20.00, a cena prvog sata je 1.000 dinara.

Skijanje na vodi
U jugozapadnom delu Savskog jezera nalazi se Akva ski rekreativni kompleks sa žičarom za skijanje na vodi. U sezoni, od sredine aprila do sredine oktobra, svake godine više od 2.500 početnika nauči da skija. Pola sata košta 1.200 dinara, dnevna karta je 2.700, dok za mesečnu treba izdvojiti 19.500 dinara. U cenu karte uključena je oprema i pomoć instruktora, a za decu do 12 godina popust je 50 odsto.

Park nauke
Ovo mesto na zabavan način pruža odgovore na mnogobrojna pitanja iz raznih oblasti nauke.

Ada Safari
Većina Beograđana ne zna da u blizini donjeg špica Ade Ciganlije postoji još jedno jezero. Posetioci ovde mogu da se bave sportskim ribolovom. Cena poludnevne karte, u terminu od 6.00 do 13.00 ili od 13.00 do 19.00, košta 450 dinara, dok je celodnevna karta 600 dinara. Na Adi Safari nalazi se i mini Zoo-vrt.

Joga park
Na samom ulazu na Adu, kod kružnog toka, nalazi se zelena površina na kojoj će se, sve do 1. septembra, odvijati promotivne joga aktivnosti za sve građane. Sertifikovani instruktori sa licencom za rad držaće besplatne časove joge, svake nedelje sa početkom u 17.00. (24 sata)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.