Naslovna » Porodica » Deca » Zeleni koncert japanske muzike

Zeleni koncert japanske muzike

Fond Deca deci, Dečja filharmonija u saradnji sa Ambasadom Japana održaće svečani koncert „Zeleni koncert japanske muzike“, 15. juna od 20.00, u Dečjem kulturnom centru (Takovska 8). Umesto ulaznice za posetioce potrebno je doneti igračku, knjigu ili garderobu za decu, jer je koncert donatorski i ima za cilj prikupljanje pomoći za decu iz Centra za zaštitu dece, odojčadi i omladine u Zvečanskoj ulici.

Specialni gost i velika podrška ovog događaja biće Madam Ecuko Cunozaki (violina), žena japanskog ambasadora, koja će nastupiti i kao solista. Članovi Dečje filharmonije izvešće dela japanskih umetnika koja govore o prirodi i očuvanju zelenila. Dirigent Dečje filharmonije je Marija Joksimović, mladi dirigent iz klase prof. Bojana Suđića.

Fond Deca deci, Dečja filharmonija pokrenut je 2007. godine uz podršku Skupštine grada Beograda. Glavni i jedini cilj je da pomaže razvoj i školovanje mladih muzičkih talenata Srbije, promoviše muzičko obrazovanje, populariše klasičnu muziku i kulturne vrednosti koje ona sa sobom nosi. Članovi fonda su deca, učenici osnovnih i srednjih muzičkih škola, sa izrazitim muzičkim talentom, brojnim priznanjima i nagradama na domaćim i inostranim takmičenjima. Svojim javnim nastupima i koncertima u organizaciji Fonda, doprinose prikupljanju sredstava za stipendije, školovanja, kupovinu instrumenata za talentovanu decu čije porodice nisu u mogućnosti da obezbede adekvatne uslove za njihovo muzičko obrazovanje. (danubeogradu.rs)