Naslovna » BG servis » Železnice Srbije: tri sezonska voza od 8. juna

Železnice Srbije: tri sezonska voza od 8. juna

Od 8. juna „Železnice Srbije“ počinju letnju sezonu saobraćaja uvođenjem autovoza iz Beograda za Bar, kao i voza „Panonija“, na relaciji Subotica (Novi Sad) – Bar, a od 15. juna i sezonskog voza “Jadran ekspres” za Split.

Autovoz će saobraćati od 8. juna do 8. septembra sa polaskom iz beogradske stanice u 21.10, a iz Bara u 20.00. U sastavu ovog voza biće vagoni za prevoz automobila, kušet i spavaća kola, ali i posebna ponuda – salonska i spavaća kola, kao i kola za prevoz automobila većeg gabarita iz sastava
Plavog voza. Iz prestonice ka crnogorskom primorju saobraćaju još dva voza: dnevni u 9.10 i večernji u 20.10, a iz Bara za Beograd jutarnji u 9.00 i večernji u 19.00. Cena karte u jednom smeru Beograd – Bar ili Bar – Beograd, u drugom razredu voza, uključujući i rezervaciju sedišta, košta 24 evra, dok za prevoz automobila treba izdvojiti 30 evra.

Sezonski voz „Panonija“, saobraća takođe od 8. juna do 8. septembra, sa polaskom iz Subotice u 18.14, a iz Bara za Suboticu u 17.00. Osim vagona iz Subotice i Novog Sada u sastavu ovog voza, određenim danima u nedelji, saobraćaju direktna kola iz Moskve, Praga, i Budimpešte. Vozna karta u drugom razredu voza sa rezervacijom sedišta, od Subotice do Bara iznosi 30 evra, a na relaciji Novi Sad – Bar 26,80 evra.

„Jadran ekspres“ saobraćaće od 15. juna do 1. septembra jednom nedeljno na relaciji Beograd – Split – Beograd sa zaustavljanjem u Kninu i Perkoviću. Polazak voza iz Beograda je svakog petka u 15.16, a iz Splita svake subote u 18.43. Vozna karta u jednom smeru u dugom razredu vagona za sedenje je 37,50 evra. U sastavu ovog voza su kušet i spavaća kola, kao i vagon za prevoz automobile za koji postoje posebne pogodnosti.

Karte u međunarodnom saobraćaju plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.