Naslovna » BG servis » Apel kupačima da se pridržavaju pravila na Adi

Apel kupačima da se pridržavaju pravila na Adi

Zbog izuzetno visokih temperatura i velikog broja posetilaca na savskom jezeru, Javno preduzeće (JP) „Ada Ciganlija“ apelovalo je na sugrađane da se ponašaju odgovorno i pridržavaju pravila kupališta u cilju sopstvene bezbednosti.

Kako se podseća, kupanje je dozvoljeno i bezbedno samo u obeleženim zonama, i to u periodu od 10.00 do 19.00. Kupanje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci najstrože je zabranjeno i veoma opasno, dok se hroničnim bolesnicima savetuje da se pridržavaju svojih redovnih terapija, a roditeljima da paze na svoju decu.

Kupalište na savskom jezeru je pod pojačanim nadzorom pripadnika komunalne policije kao i pripadnika Policijske uprave za grad Beograd, koji reaguju u slučaju nepridržavanja pravila kupališta. Takođe, na kupače motri povećan broj pripadnika spasilačke službe, koji dežuraju i po završetku radnog vremena, odnosno do mraka, kada dužnost preuzima noćna patrola na skuterima.

Na prostoru Ade Ciganlije zabranjena je prodaja alkoholnih pića mlađima od 18 godina kao i onima koji su u vidno alkoholisanom stanju. Pedaline posetioci mogu da iznajme samo uz dokument sa slikom i isključivo uz poštovanje strogih odredbi koje su donete, a odnosi se, pre svega, na korišćenje sigurnosnih pojaseva, dok iznajmljivanje istih nije dozvoljeno licima mlađim od 14 godina.

JP „Ada Ciganlija” ističe da su zajedničkim radom svih nadležnih gradskih službi maksimalno pojačane mere bezbednosti na kupalištu, ali i podseća da je odgovorno ponašanje kupača neophodno kako bi se izbegli incidenti i kupanje na Adi bilo bezbedno. (Beoinfo)