Naslovna » Turizam » Balkan Funk – turizam na studentski način

Balkan Funk – turizam na studentski način

Putujući letnji univerzitet Balkan Fank (Travel Summer University: TSU Balkan Funk), održava se od 16. do 30. jula, na kom će četrdeset studenta iz Evrope posetiti Beograd a zatim Zadar, i upoznati sa kulturološkim i istorijskim specifičnostima Srbije i Hrvatske.

Tokom dve nedelje, studenti će kroz različite aktivnosti (edukativne, zabavne, turističke) saznati kako izgleda svakodnevni život u Beogradu, Novom Sadu, Zadru, Splitu i Zrću, takozvano life seeing feeling living iskustvo.

Letnji univerzitet je projekat koji je inicirao najveći studenstki forum AEGEE Europe, koji je aktivan kroz 209 predstavništva širom Evrope. Cilj projekta je da participanti, kroz dve do četiri nedelje intenzivnog tematskog programa, steknu predstavu o određenoj zemlji sa svim njenim pojedinostima i da kroz neformalno obrazovanje razmene iskustva sa studentima iz drugih krajeva Evrope.

Treće nedelje jula, članovi studentske organizacije AEGEE Beograd realizovaće prvu nedelju TSU Balkan Funk letnjeg univerziteta, kojem se mogu priključiti svi zainteresovani za članstvo u AEGEE Beogradu. Zatim se program nastavlja još jednu nedelju u Zadru, čime ovaj projekat ispunjava jedan od glavnih ciljeva AEGEE Europa koji se zalaže za prevazilaženje predrasuda i stvaranje jednog tolerantnog društva koji počinje na mladima. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.