Naslovna » Izlasci » Festivali » Belef 2012: Baskerfest

Belef 2012: Baskerfest

U okviru Belefa kao „Festivala festivala“ biće održan i Baskerfest, od 2. do 5. avgusta kada će posetioci videti nastupe nekoliko kompanija uličnog teatra iz više zemalja Evrope.

Umetnici će se predstaviti na Trgu Republike, u Knez Mihailovoj (Beoizlog, ispred zgrаde SANU, ispred Gаlerije Zepter) i ispred SC „Ušće“. Ceremonija otvaranja Baskerfesta je 2. avgusta od 20.00 na Trgu Republike, a tokom četiri dana biće organizovane po četiri tridesetominutne predstave na pet lokacija istovremeno od 18.00, 19.00, 20.00 i 21.00.

Nastupi obuhvataju različite atrakcije, od klasičnog žongliranja, akrobacija sa vatrom i životinjama, preko akrobatske vožnje bicikla na žici razapetoj između krovova visokih zgrada, do autodroma, preletanja raznih prepreka u automobilu, i mnoge druge.

Učesnici ovogodišnjeg Baskerfesta su: Tess Cartwright iz Velike Britanije, Menzo Menjunjes iz Argentine, Dan Marques iz Brazila, Mauro Wolinsky iz Španije, Hallanavaara cirkus iz Finske, Sam Sebastian iz Slovenije, Mu teatro iz Italije-Brazila, Amy Rowland iz SAD, Igor Trifunov iz Srbije i Joe Mamma iz Kalifornije. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.