Naslovna » BG svaštara » Beogradski karneval brodova 2012

Beogradski karneval brodova 2012

Pod ovogodišnjim sloganom „Ljubav je na rekama“ Turistička organizacija Beograda organizovaće 7. jula 9. Beogradski karneval brodova na Savskom pristaništu.

Na proslavi rečnog života Beograda biće upriličen karnevalski defile okićenih brodova koji će isploviti iz beogradskih beogradskih marina, akrobacije na vodi i mnogo zabave na obali, uz voditelje Ivon Jafali i Prljavog inspektora Blaže, nekoliko muzičkih koncerata i brojne zabavljače.

Tradicionalna beogradska manifestacija Karneval brodova slavi nautički život prestonice, pozdravlja goste koji brodovima posećuju naš grad i posvećuje karneval Savi, Dunavu i njihovom ušću, po kojima je naš grad prepoznatljiv. Podslogan Karnevala je „Kod srećne bove“ i posvećen je bovi koja se nalazi na samom ušću Save u Dunav, budući da se upravo na tom mestu spaja više od sto evropskih reka koje se ulivaju u Dunav.

Ovogodišnji program otvoriće policijski orkestar, posle čega slede akrobacije padobranaca i skijaša na vodi koji će najaviti isplovljavanje i defile dekorisanih plovila iz beogradskih marina. Tokom rečne povorke, „obalski“ zabavni program uključuje mađioničare, animatore, mažoretkinje, Svibor, i druge učesnike. Najbolji karnevalski kostim biće nagrađen, dok će svi posetioci moći da uživaju u besplatnom krstarenju rekama. Program Karnevala će se uživo prenositi na RTV Studio B.

Karneval brodova

Biće organizovana lutrija, a svi posetioci Karnevala imaće priliku da na promo štandovima dobiju numerisane bedževe. Za džentlmene su predviđeni bedževi plave boje, a za dame zelene. Učesnici lutrije su parovi (jedan plavi + jedan zeleni bedž = zajednička nagrada), koje očekuje nagrada iznenađenja. Takođe, u okviru programa biće priređeno svečano puštanje helijumskih balona u obliku srca sa porukama posetioca.

Društvena odgovornost Karnevala izražena je kroz podršku korišćenja obnovljivih izvora energije i reciklažu. Posetioci kojima se bude ispraznila baterija na mobilnim uređajima, moći će da je dopune na samom karnevalu koristeći sunčevu energiju Strawberry drveta, ali takođe i da nauče o reciklaži i značaju očuvanja životne sredine kroz Remake radionice. Manifestacija promoviše projekat Beograd 2020 – Grad u postupku kandidature za evropsku prestonicu kulture. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.