Naslovna » BG špijun » Deseti Šabački letnji festival od 7. do 12. avgusta

Deseti Šabački letnji festival od 7. do 12. avgusta

Jedan od najvećih regionalnih festivala, Šabački letnji festival ove godine održava se po deseti put u dobro znanoj Tvrđavi u Šapcu koja je na samo 70 km od Beograda i Novog Sada. Priliku da se uz besplatan ulaz i besplatan kamp dobro provedu, imaće svi ljubitelji dobrog zvuka i to od 7. do 12. avgusta, na starom, dobro poznatom mestu svih Šapčana i publike koja iz godine u godinu u sve većem broju posećuje festival – na Šabačkoj tvrđavi.

Prvi potvrđeni nastup na jubilarnom ŠLF-u je grupa Hladno pivo koja će, kao i uvek, atmosferu dovesti do usijanja zadnjeg dana festivala, u nedelju 12. avgusta. ŠLF će kao i prethodnih godina podržati mlade muzičke snage i truditi se da afirmiše bendove kojima će pružiti priliku da se predstave širokom auditorijumu na glavnoj pozornici festivala 7. i 8. avgusta.

Svi neafirmisani bendovi zainteresovani za nastup na desetom ŠLF-u mogu da se prijave na sabackiletnjifestival@gmail.com do petka 27. jula. U prijavi je potrebno dostaviti: biografiju, spisak članova benda (ime i prezime, datum rođenja, mesto) sa najmanje tri autorske mp3 pesme sa tekstovima i spisak pesama za nastup u trajanju od 30 minuta.

Od osnivanja 2003. godine, ŠLF je organizovao 128 koncerata bendova kao što su: Goblini, Zabranjeno pušenje, Van Gogh, Hladno pivo, Partibrejkers, Vlada Divljan, Električni orgazam, Rambo Amadeus, Dubioza kolektiv, Darko Rundek, Let 3, S. A. R. S. Vasil Hadžimanov, Negativ, Eyesburn, Cubismo, Love Hunters, Massimo Savić, Josipa Lisac… Uz njih, svoje nastupe imali su i mladi neafirmisani bendovi iz čitave zemlje. (danubeogradu.rs)