Naslovna » Izlasci » Festivali » Drugi hip hop festival „Svi kao jedan“

Drugi hip hop festival „Svi kao jedan“

U skejt parku na Ušću, od 30. avgusta do 1. septembra, biće održan drugi po redu hip hop festival „Svi kao jedan“.

Skejt park će tako biti centar hip hop kulture u regionu, koji će okupiti nekoliko hiljada mladih ljudi i pružiti im do sada neviđene sadržaje objedinjujući uličnu umetnost, alternativne sportove i crni zvuk u jednu sveobuhvatnu celinu, dajući ovom događaju pravu festivalsku dimenziju.

Trodnevno putovanje kroz hip hop kulturu ulepšaće više od 50 domaćih i stranih izvođača koji će u poslednjem vikendu avgusta beogradski skejt park pretvoriti u prestonicu hip hopa na Balkanu. Program koji će trajati 24sata, tri dana zaredom, svim fanovima hip hop kulture donosi takmičenja u skejtu, rolerima i BMX-u, grafitima i brejkdensu, festivalsko selo sa dnevnom binom, predavanjima, radionicama, projekcijama filmova ali i svim drugim interesantnim stvarima koje su nastale iz hip hopa kao globalno prihvaćene kulture.

Svi kao jedanOrganizator festivala, skejt klub Kobazz, ove godine dobio je i strateškog partnera, event agenciju „4 Kings“ iz Njujorka, koja će doprineti u organizaciji i produkciji festivala. Pored velikog broja domaćih izvođača, ove godine planirana su gostovanja i značajnih imena sa svetske hip hop scene.

Cilj ovog festivala biće da svoje posetioce upozna sa svim elementima hip hop kulture i njenim nastankom i razvojem do danas, kao i da motiviše mlade generacije da razvijaju kreativnost kroz upoznavanje sa alternativnim umetnostima i sportom.

Do početka festivala biće organizovano i nekoliko promo žurki, premijera filma „Svi kao jedan“ kao i hip hop karavan koji će obići najveće gradove u Srbiji. Prvo izdanje festivala održano je u novembru 2011. u hali Beko.

Program će biti objavljen OVDE. (danubeogradu.rs)