Naslovna » Izlasci » Film » Festival evropskog filma Palić u bioskopu „Fontana“

Festival evropskog filma Palić u bioskopu „Fontana“

U ovogodišnjem Festivalu evropskog filma Palić imaće priliku da uživaju i Beograđani jer će u bioskopu „Fontana“ biti predstavljen interesantan izbor filmova sa ovogodišnjeg Festivala.

Zahvaljujući Bioskopu „Fontana“ i Produkcijskoj kući „Art & Popcorn“, deset filmova iz tri programa biće prikazano u bioskopu „Fontana“ od 15. do 18. jula. Najnoviji film ovogodišnjeg laureata nagrade „Aleksandar Lifka“ Žana Marka Bara (ovoga puta u ulozi režisera) – „Seksualni život francuske porodice“, biće prikazan 17. jula od 17.30. Očekuje se da će se slavni francuski glumac i režiser posle projekcije filma pokloniti publici. Biće prikazana i dva filma iz Glavnog programa Festivala – „Barbara“, nemačkog režisera Kristijana Pecolda i ruski film „Živeti“ Vasilija Sergejeva.

Predsednicu međunarodnog žirija Festivala evropskog filma Palić Miru Furlan ljubitelji filma na Paliću, ali i u Beogradu imaće priliku da gledaju u filmu „Istanbule, ne zaboravi me“, koji će biti prikazan van konkurencije. Radnja ovog ostvarenja smeštena je u Istanbul, koji je kao kosmopolitski grad inspirisao saradnju šestoro svetski priznatih reditelja sa Balkana i Bliskog istoka. Radeći sa glumcima i ekipom iz Turske, svi reditelji i scenaristi projekta su ili živeli nakratko u Istanbulu ili imaju svoje korene u tom gradu, a deo ekipe bio je i naš istaknuti reditelj Stefan Arsenijević iz Beograda.

Dva filma iz programa Paralele i sudari takođe će biti prikazana u Beogradu. Radi se o češkom filmu „Prilično mlada noć“ Olmoa Omerzua i crnogorskom ostvarenju „Poslednje poglavlje“ Nemanje Bečanovića.

Zahvaljujući saradnji sa Švedskim filmskim institutom i Ambasadom kraljevine Švedske u Beogradu, ove godine na Paliću biće prikazana retrospektiva najnovijih švedskih filmova u selekciji Novi švedski film. U bioskopu „Fontana“ u Beogradu biće prikazana tri filma iz ovog programa: „Sebe“, „Avalon“ i „Mis Kiki“.

Klimatizovana sala i sjajni filmovi sa Palića biće pravo osveženje za sve ljubitelje filma iz Beograda, koji neće biti u mogućnosti da dođu do Palića. Program pogledajte OVDE(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.