Naslovna » Izlasci » Izložbe » Glasanje za eksponate iz zbirki Narodnog muzeja

Glasanje za eksponate iz zbirki Narodnog muzeja

Kao i prilikom realizacije izložbe „Biti Rimljanin“, koja se može posetiti svake subote i nedelje u terminu od 10.00 do 17.00 u Starom dvoru, zainteresovanim posetiocima će i ovoga puta biti pružena prilika da odabirajući eksponat iz zbirki Narodnog muzeja učestvuju u kreiranju nove izložbe u okviru projekta „Blago nama“.

Na internet prezentaciji www.narodnimuzej.rs i društvenim mrežama Narodnog muzeja, posetioci imaju mogućnosti da posle upoznavanja izuzetnih arheoloških predmeta iz Zbrike za mlađi neolit i eneolit odaberu najinteresantniji. Upoznajući autentične svedoke vinčanske kulture, njihovih verovanja i umetničkog izraza posetioci će glasajući odlučiti koji od ponuđenih predmeta bi želeli da vide na izložbi „Bogovi i heroji“. Potvrđujući da ništa ne može da nadomesti susret sa autentičnim kulturnim dobrima, interpretirajući i kontekstualizujeući prošlost, posetioci će razviti živ dijalog sa baštinom osiguravajući njeno očuvanje i trajanje.

Zahvaljujući izložbi „Bogovi i heroji“ zainteresovani će saznati u šta se verovalo, kako su se verovanja tokom proteklih milenijuma menjala i na koje načine su stanovnici ovih prostora svoja verovanja materijalizovali u glini, kamenu i bronzi. (danubeogradu.rs)