Naslovna » Izlasci » Festivali » „Green fest“ otvorio konkurse za prijavljivanje filmova

„Green fest“ otvorio konkurse za prijavljivanje filmova

„Urbana ekologija i održivi razvoj“ predstavljaju glavnu temu raspisanih konkursa za prijavljivanje amaterskih i kratkih filmova, za program ekološkog filma „Green Screen Fest“ koji će se održati u sklopu Međunarodnog festivala zelene kulture „Green Fest” u Domu omladine Beograda od 14. do 16. novembra.

Autori svoje radove mogu predložiti za prikazivanje na Festivalu do 10. oktobra, dok će lista izabranih radova za prikazivanje biti dostupna 5. novembra na zvaničnoj stranici Green Festa (www.greenfest.rs), gde se mogu naći sve potrebne informacije u vezi sa prijavom na konkurse.

Centar za unapređenje životne sredine, organizator Festivala, uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, ove godine objavljuje konkurse za ostvarenja iz dve kategorije: amaterski i kratki film. Konkurs za amaterski film je otvoren za sve potencijalne učesnike bez ograničenja u uzrastu. Pojedinac može da konkuriše za učešće samo ako je tehnika snimanja filma u potpunosti amaterska, i mogu se prijaviti: snimci napravljeni mobilnim telefonom, foto-aparatom i amaterskom video kamerom.

Program kratkog filma je otvoren za sve profesionalce iz oblasti kinematografije koji se bave temom prirode i ekologije.

Međunarodni festival zelene kulture Green Fest se ove godine po prvi put održava pod ovim imenom i predstavlja nastavak prakse uspešnog organizovanja Međunarodnog festivala ekološkog filma „Green Screen Fest“ koji je publika u Beogradu imala prilike da vidi tokom 2010. i 2011. U prethodne dve godine prikazano je više od 130 filmova iz 25 zemalja, održano 39 radionica i predavanja, i predstavljeno više od 20 zelenih izlagača i umetnika. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.