Naslovna » Izlasci » Film » Hrabra Merida (Brave)

Hrabra Merida (Brave)

Premijerno, 1. septembra, u Koloseju („Ušće“ SC) biće prikazan film „Hrabra Merida“ (Brave). U bioskopima od 6. septembra naći će se sihnronizovana, titlovana i 3D verzija.

Još od davnih vremena, priče o epskim bitkama i mističnim legendama su se prenosile s generacije na generaciju preko brdovitih predela Škotske. Nova priča je o hrabroj Meridi, koja će se suprotstaviti tradiciji, sudbini i najstrašnijim zverima.

Ovo je animirana komedija o odličnoj streličarki i plahovitoj ćerki kralja Fergusa i kraljice Elinor. Odlučna u tome da sama kroji svoj život, Merida će se oglušiti o drevni običaj koga svetinjom smatraju bučni lordovi: ogromni Mekgafin, nabusiti Mekintoš i svadljivi Dingval. Meridini postupci će nenamerno pokrenuti haos i ljutnju u kraljevstvu, a kad bude potražila pomoć od ekscentrične mudre žene, ostvariće joj se zlosrećna želja. Opasnost koja sledi primoraće Meridu da otkrije značenje prave hrabrosti kako bi poništila strašnu kletvu pre nego što bude prekasno.

Režija: Mark Andrews i Brenda Chapman (Jana Maričić). Glasovi: Kelly Mackdonald, Emma Thompson, Billy Connolly, Julie Walters (Milena Moravčević, Vesna Stanković, Gorica Popović, Nenad Ćirić Ćira, Slobodan Beštić, Dragan Vujić Vujke, Branislav Platiša, i specijalni gost Ognjen Amidžić). (danubeogradu.rs)