Naslovna » BG servis » Info Room: Iskustva u mirovnim misijama UN

Info Room: Iskustva u mirovnim misijama UN

Kancelarija za mlade grada Beograda organizuje seriju od četiri jednosatna predavanja u „Info rumu“ na temu „Iskustva u mirovnim misijama UN-a“, namenjenih mladima od 18 do 30 godina koji su zainteresovani za angažovanje u mirovnim misijama i Ujedinjenim nacijama. Konkurs za prijavljivanje otvoren je do petka, 27. jula, do 16.00, a biće odabrano 25 najmotivisanijih kandidata.

Svrha predavanja je da se polaznicima približi mogućnosti zaposlenja u UN, opis mogućih poslova, način konkurisanja, a mladi će biti u prilici i da čuju lična iskustva predavača koji je predstavljao našu zemlju u mirovnoj misiji UN u Republici Liberiji 2009. i 2010. godine u sastavu policijskog kontigenta. Posebna pažnja biće posvećena načinu i procesu aplikacije.

– Sticanje radnog iskustva u inostranstvu je verovatno nešto najuzbudljivije što se može desiti jednom mladom čoveku, a posebno u organizaciji kao što su Ujedinjene nacije, koja okuplja pripadnike nacija i kultura sa svih meridijana, što je čini jedinstvenom u svetu. Zato, u skladu sa vizijom i misijom Kancelarije, a to je da, između ostalog, pruža informacije i edukaciju o različitim temama u interesu mladih, prvi put organizujemo predavanja ovog tipa, s nadom da će neko od zainteresovanih polaznika ovih predavanja, upravo zahvaljujući znanju koje je primio u „Info rumu“, biti u prilici i da se zaposli jednog dana u UN-u – ističe Kosta Andrić, direktor Kancelarije za mlade grada Beograda.

Pravo učešća imaju svi mladi od 18 do 30 godina sa solidnim znanjem engleskog jezika. Prijave (kratka biografija i motivaciono pismo od deset rečenica koje objašnjava razloge za prisustvovanje predavanjima i kako će ona biti od koristi u budućnosti), mogu se poslati na mejl adresu prijavazapredavanje@gmail.com. Svi zainteresovani treba u prijavi da navedu da li su do sada aplicirali za rad u mirovnim misijima ili UN-u, kao i koliko su upoznati sa tematikom.

Predavanja će se održati 1, 7, 15. i 22. avgusta u „Info rumu“ Kancelarije za mlade, 1.300 kaplara 2 (bočni ulaz Zadužbine Ilije M. Kolarca, Studentski trg 5). Rezultati prijava biće dostupni na sajtu Kancelarije za mlade (www.kancelarijazamlade.rs) u ponedeljak, 30. jula. Više informacija može se dobiti u Kancelariji za mlade grada Beograda na mejl mladioffice@beograd.gov.rs. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.